Vedlikehold av våpen.

- 2021-09-04-

Vedlikehold av våpen bør utføres innen en viss tid. Regelmessige våtservietter og oljetetninger bør utføres for å forhindre korrosjon og rust. Det er best å gjøre en liten tørke om dagen og en stor tørke i uken. I tillegg bør kruttrestene ryddes opp, og kulene bør tas ut når de ikke er i bruk for å hindre at fjærmetallet blir trett.

Vedlikehold er delt inn i to deler, den ene er etter skyting, og den andre er ikke brukt på lenge. Langtidsskytevåpen kan etterlate oljeflekker, og kruttslagg vil bli igjen i våpenet etter at kulene er avfyrt. Hvis disse tingene ikke blir ryddet opp i tide, desto lengre vil våpenfeilfrekvensen være. Oljen vil stivne over tid og blokkere fatet. Unnlatelse av å rydde opp i tide kan føre til at våpenet eksploderer; og kruttslagget kan sette seg fast i bolten og gjøre bolten ute av stand til å trekke.

Generell rengjøring er å bruke profesjonelle vedlikeholdsverktøy for skytevåpen. Etter å ha passert gjennom løpet, rengjør de indre delene av skytevåpenet og påfør deretter pistololjen. Hvis du ikke bruker den på lenge, må du legge pistololje på viktige deler for å sikre at pistolen ikke vil. En pistol som ikke har vært brukt på lenge må ikke undertrykkes, ellers slipper den lett ut. Generelt, hvis det bare er en skyteentusiast, vil fingerbølet tas ut etter hvert skudd for å sikre sikkerheten.

Rengjøringseffekten er så høy som over 85 %, noe som kan fjerne rust, rester og karbonavleiringer fullstendig; etter vedlikehold vil det bli igjen en film på metalloverflaten, som kan hindre rust og karbonavleiringer og rester i å samle seg.